Zomrel spevák Scott McKenzie

20.08.2012 Celý región

NEW YORK - Americký spevák Scott McKenzie, ktorý sa v roku 1967 preslávil hitom San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair), zomrel v sobotu 18. augusta v Los Angeles vo veku 73 rokov na následky závažnej neurologickej choroby. Oznámili to v nedeľu jeho austrálski priatelia Gary a Ralene Hartmanovci.
 
Scott McKenzie, vlastným menom Philip Blondheim, sa narodil 10. Januára 1939 v Jacksonville Beach v štáte Florida. V 50. rokoch krátko pôsobil v skupinách The Singing Strings a The Abstracts. Začiatkom 60. rokov sa pripojil k skupine Smoothies, ktorú viedol John Phillips, neskorší spoluzakladateľ kapely The Mamas and the Papas. Z nej vzniklo folkové trio Journeymen, ktoré vydalo na značke Capitol tri albumy a šesť singlov.

Po opadnutí záujmu o folkovú hudbu skúsil McKenzie sólovú dráhu. V roku 1967 nahral John Phillips, etablovaný už ako skladateľ, s McKenziem svoju skladbu San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair), ktorá sa jedným z hitov hippies. Krátko nato nasledoval ďalší hit Like An Old Time Movie. McKenzie vydal dva albumy - The Voice of Scott McKenzie (1967) a Stained Glass Morning (1970).
 
 
 
 

Vyberte región